Меню Закрити

Коли найкраще читати молитву: найкращий час для молитовної практики

Молитва – це особлива форма спілкування з Богом, у якій ми висловлюємо свої почуття, думки та прохання. Багато людей запитують: коли слід читати молитви? Дійсно, час може відігравати важливу роль у цьому процесі, адже він допомагає нам створити особливу атмосферу для спілкування з Небесним Батьком.

Ранок Це час, коли ми вітаємо новий день і починаємо його з Божого благословення. Піднявшись рано-вранці, можна випробувати спокій і тишу, які ідеально підходять для молитви. Забувши про проблеми і турботи, ми можемо відкрити свою душу Богові і попросити Його проводити нас через день, наповнивши його Своєю милістю та мудрістю.

День – це час активності та напруженої роботи, коли наші думки та емоції часто розкидані у багатьох напрямках. Протягом дня ми можемо поставити невеликі молитви, що нагадують, які допоможуть нам залишатися на зв'язку з Богом під час нашої зайнятості. Іноді достатньо всього кілька хвилин, щоб знову зосередитися, підняти очі до неба і поговорити з Богом.

Коли найкраще читати молитву
Час добиОптимальний час для молитви
РанокПід час сходу сонця
ДеньУ середині дня, перед обідом
ВечірПеред заходом сонця
НічПеред сном

Ранкові молитви найкраще читати до початку будь-якої справи (і до сніданку). У крайньому випадку їх вимовляють дорогою з дому. Пізно ввечері часто буває важко зосередитися через втому, тому можна рекомендувати читати вечірнє молитовне правило у вільні хвилини до вечері або ще раніше.26 лип. 2016 р.

Коли краще молитися вранці чи ввечері?

Відповідає член Вищої церковної ради Російської Православної Церкви протоієрей Димитрій Смирнов: Бажано, звичайно, читати ранкове правило вранці, а вечірнє – увечері, але якщо не виходить, то можна читати будь-якої доби..

Який час є кращим для молитви?

Кожен православний християнин молиться вранці та перед сном; він молиться і перед їжею, а після їжі дякує Богові. Християни моляться перед початком будь-якої справи (роботи, навчання та ін) і після її закінчення. Перед початком роботи читається молитва «Царю Небесний…» або спеціальні молитви на початок будь-якої справи.

Чи можна читати молитви з телефону?

Але телефон також є джерелом інформації. Якщо немає іншої можливості (особливо це відбувається в дорозі, коли людина забула молитвослів), почитати по телефону молитву можна. У цьому немає небезпеки. Можливо, варто уникати читання молитви у храмі по телефону.