Меню Закрити

Вибираємо ікону для спальні: критерії та правила

Вибір ікони для розташування в спальні – дуже важливе та відповідальне завдання. Адже ікони не лише є важливим елементом релігійності, а й можуть впливати на енергетику приміщення. Правильно обрана ікона може позитивно впливати на господарів будинку, створювати атмосферу мирного, спокійного сну та захищати від негативних енергій.

Першим і найголовнішим правилом при виборі ікони для спальні є розуміння особистої релігійності та важливості для себе певного святого. Однак, при цьому потрібно врахувати, що є певні святі, які традиційно вважаються покровителями сім'ї та домовласників. Ось чому ікони Божої Матері, Ісуса Христа та архангела Михаїла є особливо популярними іконами для спальні.

Так, наприклад, ікона Божої Матері є іконою домашнього благополуччя та сімейного щастя. Вона зображує жіночий початок у чистому вигляді, що сприяє гарному сну та духовному розвитку господарів будинку. Ікона Ісуса Христа, у свою чергу, є символом надії та спокою, оберігає від негативних впливів та наповнює кімнату духовними енергіями. І, нарешті, ікона архангела Михайла, покровителя домовласників, захищає від різних бід та нещасть, приносить успіх та процвітання до будинку.

Ім'яОписЗображення
1Квіткові значокПрикрасить інтер'єр, створить атмосферу комфортуКвіткові значок
2Божественна іконаПривнесе духовність та спокій у спальнюБожественна ікона
3Ангельська іконаДопоможе створити атмосферу захисту та затишкуАнгельська ікона
4Мирна іконаПривнесе гармонію та спокій у спальнюМирна ікона

Якщо ми говоримо про спальню дорослих людей, то, як правило, там можна розмістити вінчальні ікони

вінчальні ікони
Вінчальна пара – умовна назва для іконописної композиції з двох ікон: Спасителя та Пресвятої Богородиці, які використовуються при таїнстві вінчання для благословення. Після закінчення церемонії вінчання молоде подружжя розміщує свої вінчальні ікони в червоному кутку свого будинку.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Вінчальні_ікони

– це образи Христа та Богородиці, якими сім'ю благословили під час церковного обряду. Образ Христа під час таїнства вручається нареченому, а образ Богоматері – нареченій, і ці ікони оберігають створену сім'ю. 21 травня 2018 р.

Де не можна вішати ікони у домі?

Ікони розташовують на спеціальній поличці, комоді, тумбі. Їх не можна ставити на техніку (телевізор, холодильник), а також поруч із літературою та предметами не релігійного, розважального характеру. Для прикраси іконостасу допускаються лише білі серветки, вишиті рушники чи рушники, на які ставлять ікони.

Які ікони мають бути у кожному будинку?

Обов'язкова наявність образу Господа нашого Ісуса Христа, а також розп'яття. Саме вони є духовним центром Червоного Кута. Щодо інших образів чітких правил немає, але православні часто об'єднують у центральній композиції три ікони: Христа, Пресвятої Богородиці та св. Миколи.

Де в будинку має висіти ікона Миколи Чудотворця?

Образ Миколи Угодника на повний зріст та в яскравих кольорах найкраще повісити на східній стіні будинку. Він не повинен сусідити з побутовою технікою, світськими картинами та книгами. Для домашнього іконостасу краще вибрати поясне зображення Чудотворця та розмістити його ліворуч від образу Спасителя.